Начало / Новини / Патриархът се помоли за загиналите при атентатите в Париж

Патриархът се помоли за загиналите при атентатите в Париж

Днес – Световният ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия и ден след кървавите атентати в Париж на 13 ноември – духовенството и миряните на Българската православна църква се помолиха за упокоение душите на всички невинно загинали, да им прости Бог всяко волно и неволно прегрешение, за утеха на близките на загиналите и мир по света.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи своята молитва за мир и за упокоение на душите на загиналите в столичния катедрален храм „Света Неделя“. „Страдаме с тези, които страдат и се стараем със силата Господня да се предотвратят по-нататъшни такива жестоки и трудни за понасяне събития. Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живеем в мир, защото това е най-доброто благо в нашия земен живот.“ – каза патриарх Неофит.
В православните храмове у нас дойдоха десетки хора, за да се помолят и да изразят съпричастността си с френския народ и с близките на загиналите при ПТП.
Заупокойна литургия за загиналите при атентатите в Париж и за българина с двойно гражданство Себастиан Проази е отслужена днес и в българската православна църква във френската столица „Свети патриарх Евтимий Търновски“.
Присъствали са генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, посланикът на България във Франция Ангел Чолаков, майката и други близки на загиналия българин.

Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

За Ангел Карадаков

Виж още

България има своя нов патриарх

След откриването, в залата на БАН, на Патриаршеския избирателен църковен събор и при вече гласувано ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *