Начало / Новини / Изявление на митрополит Емануил, Президент на събранието на Православните митрополити на Франция (AEOF), спрямо атентатите от 13-ти ноември 2015 г. в Париж.

Изявление на митрополит Емануил, Президент на събранието на Православните митрополити на Франция (AEOF), спрямо атентатите от 13-ти ноември 2015 г. в Париж.

Париж, 14 ноември 2015
„Хората са телесни и нищожни и нито едно страдание не може да се понесе без Божията благодат, която ни укрепва“ (Молитва към св. Наум Охридски)
Безпрецедентни терористични атаки отново изпълниха със страх сърцата на парижани. От мое име и това на всички православни френски епископи, силно се моля за загиналите и пострадалите и осъждам като недопустими тези варварски деяния.
Тези трагични случки са знак и апел за национално уединение, да се научим да живеем заедно един със друг и един до друг, да се научим как да водим съвместен живот и най-вече да запазим фондациите на нашата Република.

Призовавам всички православни християни във Франция да молят Бога за упокоение на загиналите и страдащите, за техните семейства и близки. Всички да се помолим за Франция и за всички държави засегнати от тероризма.
Превод от френски : Георги Германов
Източник : http://www.aeof.fr/

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *