Начало / Новини / В София ще бъде прочетена молитва за загиналите при кървавите атентати във Френската столица

В София ще бъде прочетена молитва за загиналите при кървавите атентати във Френската столица

От Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ съобщават, че в утрешния ден неделя, когато се отбелязва Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия по решение на Светия Синод, в храмовете на Българската православна църква по време на светата Литургия ще бъде отправено специално прошение към Бога за всички загинали. На църковнославянски то звучи така: „Еще молимся о упокоении душ усопших раб Божиих: всех погибших при злополучении, и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному“. А на български език е следното: „За упокоение душите на починалите Божии раби: всички загинали при злополуки, да им се прости всяко прегрешение, волно и неволно“

С тази молитва ще се помолят духовенството и миряните на Българската православна църква в утрешния ден. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит молитвата към Бога за упокоение душите на починалите при злополуки ще бъде отправена и за загиналите при кървавите атентати във Френската столица мирни граждани. 
Светейшият Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще се помоли за всички невинно загинали православни християни, за утеха на техните близки и мир по света утре в столичната митрополитска катедрала „Св. Вмца Неделя“, където ще вземе молитвено участие.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *