Начало / Новини / Журналистически клуб откри Православният център в Благоевград

Журналистически клуб откри Православният център в Благоевград

Православният информационен център към Неврокопска св. Митрополия откри журналистически клуб, в който ще се обучават младежи в тънкостта на журналистическата професия. Дейността е част от инициативите на Православния център в Благоевград. Лектор е дългогодишната журналистка в Благоевград Антоанета Гулева. В новата дейност на Православния център всеки желаещ може да се запише. Лекциите се провеждат всеки четвъртък, а младежите се обучават във взимането на интервюта, задаването на въпроси, писането на новини, анкети и статии. Освен Православния център радио Благоевград също е подало ръка на младите ентусиасти и всяка събота, след 10 ч., те могат да се изявят в самостоятелна рубрика. „Журналистическият клуб от доста време е наше голямо желание, защото в Църквата, особено в последните години се случват много неща, много интересни събития, а също така има много съвременна поезия, проза, която бихме искали да популяризираме“, споделя пред БНТ 2 Мирела Кючукова, която е дългогодишен координатор в Православния информационен център.

Освен в тънкостите на журналистиката младежите ще могат да се докоснат до Православието и до изключителните духовни личности, които то събира. 

Екипът на блог „Добротолюбие“ пожелава успех на новия клуб, като изразява готовност да публикува материали на участниците и да даде възможност за изява в средата на православната църковна журналистика. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *