Начало / Новини / Журналистически клуб откри Православният център в Благоевград

Журналистически клуб откри Православният център в Благоевград

Православният информационен център към Неврокопска св. Митрополия откри журналистически клуб, в който ще се обучават младежи в тънкостта на журналистическата професия. Дейността е част от инициативите на Православния център в Благоевград. Лектор е дългогодишната журналистка в Благоевград Антоанета Гулева. В новата дейност на Православния център всеки желаещ може да се запише. Лекциите се провеждат всеки четвъртък, а младежите се обучават във взимането на интервюта, задаването на въпроси, писането на новини, анкети и статии. Освен Православния център радио Благоевград също е подало ръка на младите ентусиасти и всяка събота, след 10 ч., те могат да се изявят в самостоятелна рубрика. „Журналистическият клуб от доста време е наше голямо желание, защото в Църквата, особено в последните години се случват много неща, много интересни събития, а също така има много съвременна поезия, проза, която бихме искали да популяризираме“, споделя пред БНТ 2 Мирела Кючукова, която е дългогодишен координатор в Православния информационен център.

Освен в тънкостите на журналистиката младежите ще могат да се докоснат до Православието и до изключителните духовни личности, които то събира. 

Екипът на блог „Добротолюбие“ пожелава успех на новия клуб, като изразява готовност да публикува материали на участниците и да даде възможност за изява в средата на православната църковна журналистика. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *