Начало / Новини / Патриарх Неофит: Усърдно се молим на Бога да упокои душите на загиналите в самолетната катастрофа в Синай, Египет

Патриарх Неофит: Усърдно се молим на Бога да упокои душите на загиналите в самолетната катастрофа в Синай, Египет

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до Руския патриарх Кирил по повод трагичната кончина на над 200 руски граждани в самолетната катастрофа над Синай, Египет. В своя съболезнователен адрес патриарх Неофит казва:
В днешния скръбен ден, когато духовенство и богомолен народ се помолихме за упокоение душата на приснопаметния Български патриарх Максим край неговия гроб в Троянската света обител, с дълбока тъга научихме вестта  за трагичната кончина на 224 руски граждани при самолетната катастрофа на Синайския полуостров, Египет.
Ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, затова заедно с нашата опечалена обична сестра Руската православна  църква усърдно се молим на Бога да упокои душите на невинно загиналите Божии чеда и да ги настани на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен!

Вярваме, че изразената братска подкрепа към Вашата св. Църква ще Ви укрепява в този труден момент на дълбока тъга. Затова от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на Вас, Ваше Светейшество, и на близките на загиналите при този трагичен инцидент.
Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” /2Кор. 1:3/, да даде утеха на всички скърбящи и да им дарува сили да превъзмогнат мъката от тежката загуба!
С братска в Христа Господа любов:
31. 10. 2015 г.                                            

НЕОФИТ, патриарх Български

 Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *