Начало / Новини / Патриарх Неофит: Усърдно се молим на Бога да упокои душите на загиналите в самолетната катастрофа в Синай, Египет

Патриарх Неофит: Усърдно се молим на Бога да упокои душите на загиналите в самолетната катастрофа в Синай, Египет

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до Руския патриарх Кирил по повод трагичната кончина на над 200 руски граждани в самолетната катастрофа над Синай, Египет. В своя съболезнователен адрес патриарх Неофит казва:
В днешния скръбен ден, когато духовенство и богомолен народ се помолихме за упокоение душата на приснопаметния Български патриарх Максим край неговия гроб в Троянската света обител, с дълбока тъга научихме вестта  за трагичната кончина на 224 руски граждани при самолетната катастрофа на Синайския полуостров, Египет.
Ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, затова заедно с нашата опечалена обична сестра Руската православна  църква усърдно се молим на Бога да упокои душите на невинно загиналите Божии чеда и да ги настани на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен!

Вярваме, че изразената братска подкрепа към Вашата св. Църква ще Ви укрепява в този труден момент на дълбока тъга. Затова от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на Вас, Ваше Светейшество, и на близките на загиналите при този трагичен инцидент.
Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” /2Кор. 1:3/, да даде утеха на всички скърбящи и да им дарува сили да превъзмогнат мъката от тежката загуба!
С братска в Христа Господа любов:
31. 10. 2015 г.                                            

НЕОФИТ, патриарх Български

 Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *