Начало / Новини / Патриарх Неофит: Да даде Бог утеха на всички скърбящи и скорошно възстановяване на пострадалите в Румъния!

Патриарх Неофит: Да даде Бог утеха на всички скърбящи и скорошно възстановяване на пострадалите в Румъния!

Освен до Руския патриарх, Негово Светейшество патриарх Неофит изказа и съболезнования за загиналите младежи в клуб, в Румъния, като изпраща и съболезнователно писмо до Румънския патриарх. В своя съболезнователен адрес той казва: 
 В този тежък момент, когато с дълбоко прискърбие посрещнахме вестта за трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, прекъснал в ранна възраст земния живот на десетки млади хора и потопила в скръб братския румънски народ, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на Вас, на близките на загиналите и на пострадалите при този трагичен инцидент.

Верни са думите, че “кога страда един член, страдат с него всички членове” (1 Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашата обична сестра Румънската православна църква за неочаквано отишлите си от този свят нейни чеда. Присъединяваме към Вашите моления и нашите молитви към милостивия Бог да прости всички волни и неволни прегрешения на загиналите и да ги приеме в селенията на праведните, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен.
Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи и скорошно възстановяване на пострадалите!
С братска в Христа Господа любов:
31. 10. 2015 г.                                              /п/ НЕОФИТ, патриарх Български

Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

За Ангел Карадаков

Виж още

Гръцкото правителство връща законовите разпоредби против богохулство

Новото консервативно гръцко правителство върна отново законовите разпоредби против богохулство, които бяха отменени преди по-малко ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *