Начало / Новини / Беседа „Православието и Европа“ организира Православният център в Благоевград

Беседа „Православието и Европа“ организира Православният център в Благоевград

На 23-ти октомври от 18 часа в Регионалния исторически музей в Благоевград ще се състои беседа на тема „Православието и Европа“. Беседата е организирана от Православния информационен център към Неврокопска епархия с благословението на Неврокопския митрополит Серафим. Гост лектор ще бъде архимандрит Хризостом (Майдонис) от епархията на Йерисо в Халкизическия полуостров. 


Визитка:

Архимандрит Хризостом Майдонис е един от деените духовници мисионери, известен е из православния свят. Архим. Хризостом е клирик на епархията на Йерисо, но завежда и антисектантската дейност на Солунска митрополия. Той периодично работи и в епархиите на Александрийската патриаршия, така например той скоро беше в Конго по покана на митрополит Никифор, брат на светогорския скит Малката „Света Анна“. Архимандрит Хризостом многократно е бил гост на различни епархии у нас, както и на Седмицата на православната книга във Варна.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *