Начало / Новини / Две пастирски посещения на Негово Светейшество патриарх Неофит

Две пастирски посещения на Негово Светейшество патриарх Неофит

На 18 октомври, неделя, Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще посети столичния квартал „Младост”, където ще бъде извършено освещаване на новопостроения храм „Рождество Христово“, съобщават от Отдсел „връзки с обществеността“ при Св. синод на БПЦ. 
Пълният чин на освещаването ще извърши Негово Преосещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, а първата св. Литургия в новият столичен храм се очаква да бъде отслужена от Светейшия Български патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит. 

Начало на утринното богослужение – 8,00 ч. Начало на литургията – 10,00 ч.
Основният камък на храма е положен на 5 юни 2011 г. – тогава това е първата неделя след Възнесение Господне, когато столичният квартал „Младост“ празнува своя празник, тъй като има данни, че през м. юни преди повече от 40 години е сложено началото на този квартал. Храмът се издига на бул. „Филип Аврамов“, а теренът е около 4 дка, предоставен от Министерството на отбраната. 
Изграден е със средства на дарители, между които и Общината, и Министерския съвет на Р България. В празника ще вземе участие и министър председателя на страната  Бойко Борисов.
На 19 октомври, когато отбелязваме тържественото пренасяне на мощите на св. Йоан Рилски в Средец – София, гр. Дупница е определил всебългарския светец за свой небесен покровител и на тази дата се чества празникът на града. 
Тази година в тържествения  ден ще бъдат отбелязани и 120 години от освещаването на катедралния храм „Св. Георги Победоносец“ в града. По този повод Негово Светейшество ще посети града и ще вземе участие в светата Литургия, съобщават още от Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ 

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *