Начало / Новини / „Вяра и общество“ със специално интервю на Патриарх Неофит

„Вяра и общество“ със специално интервю на Патриарх Неофит

По случай своя 70-ти  рожден ден Българският патриарх Неофит застана пред камерите на предаването „Вяра и общество“ в разговор с Горан Благоев. В специално интервю за предаването Патриарх Неофит разкрива своя път към вярата, ролята, която са изиграли неговите родители, за да се отдаде на служение към Бог, за срещите, поуките и преживяванията му през годините в израстването му като християнин, за създаването на камерния хор „Йоан Кукузел” в годините на атеизма, за влиянието на ДС в живота на БПЦ, за любовта, смирението и благотворителността, която той не обича да афишира. 

Припомняме, че на 15-ти т.м. Негово Светейшество навърши своите 70 години, които посрещна в Троянската св. Обител, по монашески. 
Освен интервюто с Патриарх Неофит от „Вяра и общество“ са подготвили и  тема по повод празника на Св. Йоан Рилски. Следва ли днес българинът заветите на Рилския светец? На този и други въпроси ще отговорят събеседниците на Горан Благоев йеромонах Рафаил от Кладнишкия манастир и писателя Теодора Димова. 
В предаването също ще видите материал за най-голямата църква на България, която носи името чужд светец – един век от преименуването на катедралния храм ”Св. Александър Невски” в ”Св. Св. Кирил и Методий”, което продължи само пет години…
Вашите въпроси и мнения очакват предварително на страницата на предаването във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването на пердаването, можете директно в ефир да се включите на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Снимката е взета от страницата на предаването във Facebook.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *