Начало / Новини / „Неделни беседи“ или за една нова инициатива в столицата

„Неделни беседи“ или за една нова инициатива в столицата

Интересна инициатива започва в столицата. Ръководството на ОКИ „Искър”, администрацията на район „Искър” – СО и духовниците от храм „Св. Наум Охридски” започват организирането на съвместна инициатива, която са нарекли „Неделни беседи”. Целта на тази инициатива е осигуряване условия на уважавани лектори, за изнасяне на беседи по теми, свързани с изграждането и развитието на морални ценности, добавят организаторите. Целта също е и привличането на възможно най-широк кръг от граждани на район „Искър“, но с фокус към деца и младежи от района.

Организаторите добавят, че изграждането, поддържането и развитието на ценностите е от изключителна важност за развитието на всяко общество. То не е по силите на една отделна организация. Може да се постигне с добре организирани, целенасочени и дълговременни усилия на възможно най-широк кръг от структури, организации и индивиди.

Към момента организаторите съобщават, че беседите ще бъдат провеждани един път месечно, като лектори ще бъдат духовниците от храм „Св. Наум Охридски” иконом Христо Пудин, свещ. Владимир Дойчев. Първата беседа ще се проведе на 18.10.15 г. от 16.00 в камерната зала на ОКИ „Искър“ на тема „Приятелството в съвременния свят“.

Снимка: Иван Шишиев  

За Ангел Карадаков

Виж още

В ямболското село Завой посрещат първи християнски празник в новопостроения храм

Жителите на ямболското село Завой посрещнаха Сретение Господне в новопостроения си православен храм, съобщава БТА. ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *