Начало / Новини / Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Септемврийският брой на списание „Светодавец“ излиза с известно закъснение и основната вина за това е на главния редактор на броя, т. е. моя. Лятото ми се стори твърде кратко, есента е тук и е време да се захващаме за работа. Какво по-добро от начало на работния сезон от новия брой на нашето списание…
Този месец страниците на списанието са посветени главно на науката и религията. За повечето хора християнството и науката не могат да вървят ръка за ръка, но ще цитирам думите на И.М. Андреев: „Истинската религия, както и истинската наука, определящи границите на обхвата на своята компетентност, никога не може да влязат в конфликт.“

Във връзка с тази тема ще прочетете есето на Войден Божков с гръмкото название „Да бъдеш или да не бъдеш…?!“, също така и статията на Олег Каменщик „Време“. Това е първата статия на Олег за списанието и се надяваме, че ще продължим да се радваме на научния му поглед.

В рубриката за любопитни факти решихме да Ви запознаем с някои от основните затруднения пред науката в досега ѝ с християнството.
За жителите на столицата може би ще бъде интересно да научат повече за един от централните паметници в гр. София – този на св. патриарх Евтимий – от текста на Ангел Карадаков.
В раздела за изкуство ще може да прочетете в какво се превръщат основополагащите достижения на християнското изкуство, когато се прилагат без тяхната основа – Вяра, Надежда и Любов.
Подготвили сме и анонс към три изложби на български автори. Една от тях е на младия пловдивски скулптор Николай Шекеров, с артистичен псевдоним Калоники… но повече в септемврийския брой на сп. „Светодавец”.
                                                                   
От редактора: Николина Александрова
Тук може да видите списанието – тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *