Начало / Новини / Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Септемврийският брой на списание „Светодавец“ излиза с известно закъснение и основната вина за това е на главния редактор на броя, т. е. моя. Лятото ми се стори твърде кратко, есента е тук и е време да се захващаме за работа. Какво по-добро от начало на работния сезон от новия брой на нашето списание…
Този месец страниците на списанието са посветени главно на науката и религията. За повечето хора християнството и науката не могат да вървят ръка за ръка, но ще цитирам думите на И.М. Андреев: „Истинската религия, както и истинската наука, определящи границите на обхвата на своята компетентност, никога не може да влязат в конфликт.“

Във връзка с тази тема ще прочетете есето на Войден Божков с гръмкото название „Да бъдеш или да не бъдеш…?!“, също така и статията на Олег Каменщик „Време“. Това е първата статия на Олег за списанието и се надяваме, че ще продължим да се радваме на научния му поглед.

В рубриката за любопитни факти решихме да Ви запознаем с някои от основните затруднения пред науката в досега ѝ с християнството.
За жителите на столицата може би ще бъде интересно да научат повече за един от централните паметници в гр. София – този на св. патриарх Евтимий – от текста на Ангел Карадаков.
В раздела за изкуство ще може да прочетете в какво се превръщат основополагащите достижения на християнското изкуство, когато се прилагат без тяхната основа – Вяра, Надежда и Любов.
Подготвили сме и анонс към три изложби на български автори. Една от тях е на младия пловдивски скулптор Николай Шекеров, с артистичен псевдоним Калоники… но повече в септемврийския брой на сп. „Светодавец”.
                                                                   
От редактора: Николина Александрова
Тук може да видите списанието – тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *