Начало / Новини / Във Видинска епархия се помолиха за жертвите при инцидента в Горни Лом от миналата година

Във Видинска епархия се помолиха за жертвите при инцидента в Горни Лом от миналата година

На 30 септември в катедраления храм на Видин „Св. вмчк Димитър Солунски“, с Панихида бе отбелязана една година от инцидента в с. Горни Лом, който отне живота на петнайсет души.
Панихидата бе отслужена от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с духовници от Видин.
В края на молитвеното последование епископ Поликарп подчерта, че инцидентът от 1 октомври 2014 г. е урок, който всички ние трябва да научим, а именно, че отговорността, любовта и грижата за нашия ближен трябва да бъдат преди материалното богатство и забогатяване на всяка цена, на гърба на по-малките наши братя.

Утре от 10:00 часа, Панихида в завода в село Горни Лом, където загинаха невинните работници ще отслужи отец Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.

Бог да прости загиналите! 

Екипът на Блог Добротолюбие изказва своите искрени съболезнования на роднините загубили преди една година своите близки.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *