Начало / Новини / Русенският митропорит Наум се срещна с Бойко Борисов

Русенският митропорит Наум се срещна с Бойко Борисов

На 25 септември 2015 г. в премиерския кабинет в сградата на Министерския съвет се състоя работна среща между Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и  Бойко Борисов, министър-председател на Република България. Като изразиха задоволство от доброто взаимодействие между църковната и държавната власт, в хода на разговора двете страни обсъдиха някои належащи проблеми касаещи развитието и благоустройството на Русенска епархия, и набелязаха конкретни мерки за бъдещо сътрудничество.

В края на двустранната среща митрополит Наум и г-н Борисов подчертаха своето взаимно уважение и изразиха желанието си хармоничното сътрудничество  между Българската православна църква-БП и нейните поделения, и държавната власт да продължи и занапред.
В срещата взеха участие и нач. кабинета на премиера г-жа Анжелина Тотева, нач. Отдел „Връзки с обществеността” при Светия Синод г-жа Александра Карамихалева и г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания” при МС.

Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *