Начало / Новини / Предстоящи богослужения за Покров Богородичен в Софийска епархия

Предстоящи богослужения за Покров Богородичен в Софийска епархия

На 1 октомври Православната Църква тържествено ще отбележи празника Покров на Пресвета Богородица. За този ден в Софийска епархия ще бъдат отслужени празнични богослужения във всички храмове.
На 30 септември Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит ще възглави празничното вечерно богослужение (бдение) в столичния храм Покров Богородичен,  намиращ се зад хотел Родина. Вечерното богослужение ще започне от 17 часа. На следващия ден Самоковският девически манастир “Покров Богородичен” ще отбележи своя храмов празник.

По този повод в светата обител ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия, възглавена от Браницкия еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. Като патриарх Неофит ще вземе молитвено участие в манастирския празник. Начало на св. Литургия е от 9:00 часа.

С благословението на патриарх Неофит в Ресиловския манастир „Покров Богородичен“ Св. Божествена Литургия ще възглави Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит. Богослужението ще започне от 8:00 часа с празнична утринна. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *