Начало / Новини / Учен от Саудитска Арабия стана християнин: “Христос покори сърцето ми с любовта”

Учен от Саудитска Арабия стана християнин: “Христос покори сърцето ми с любовта”

Бивш мюсюлманин от Саудитска Арабия (родом от град Джида) прие Християнството. Известният микробиолог доктор Халид ал-Шамри днес проповядва Христос на мюсюлманите, съобщава “Orthodoxy Cognate Page”.
“Братя и сестри, да пребъде върху всички вас благословението на Господа Иисуса Христа! Както виждате това е благодарение на нашия Господ и Изкупител Иисус Христос. Той покори сърцето ми със Своята любов, открих Го и вече Го следвам, и никога няма да Го оставя. Иисус е Алфата и Омегата; Иисус ме спаси в Саудитска Арабия, в Йордания, когато бях бежанец, а най-важното е, че Господ ме спаси от вечната смърт. Възползвам се от възможността да благодаря на Иисус за неговата любов към мен, семейството ми и народа ми. Бог да благослови всеки християнин!

Моля ви, молете се за моя народ всеки ден за да разбере и той истината чрез Иисус Христос”, – пише доктор Халид.

«В продължение на 33 години Халид ал-Шамри бил предан последовател на исляма.»

Въпреки това, бидейки учен, той си задавал въпроси. В крайна сметка тези въпроси довели микробиолога до вярата в Иисус Христос.
Днес доктор Халид Шамри свидетелства за Христос пред много хора. Той завършва университета в Саудитска Арабия “Абдул Азиз” с отличие, получавайки магистърска степен в областта на микробиологията. В университета изучава ембриология.
“Аятът 23:14 от Корана споменава първоначално костите, а след това плътта. Като ембриолог аз знаех, че от научна гледна точка това е грешно, но не обръщах внимание на този стих”, – разказва доктор Халид. Но по-късно, четейки Библията, ученият за своя голяма радост открил този стих в Книга Иов: “с кожа и мускули си ме облякъл, И с кости и  жили си ме оплел” ( Иов 10:11)
През 1997 година след сватбата си Халид отишъл на меден месец в САЩ. Именно там за първи път го поканили да посети църква. От любопитство ученият решил да отиде в храма, където го представили на мисионери, а те му дали съвет: “Молете се с тези думи:
«“Господи, покажи ни истината и ни дай смелост да я приемем, покажи ни злото и ни дай сила да го избегнем”.»

И той започнал да се моли така.
“След медения месец се върнах в Саудитска Арабия. Скоро там в сън ми бе открито, че Иисус е Син Божий и Спасител. Но това беше трудно за приемане, все пак бях мюсюлманин 33 години. Тогава реших да прочета Библията: отворих интернет и изтеглих от сайта Свещеното Писание. Почувствах огромна сила в Божието Слово. Четейки Новия Завет забелязах препратки към Стария Завет. Удивително, но всички тези откъси от Стария Завет говореха за бъдещото идване на Спасителя на земята! Чета Библията около 8-9 години. Тя е толкова хубава, че не искам да се разделям с нея никога” – си признава ученият.
На доктор Халид, научил наизуст 3/4 от Корана преди, винаги му било жалко за християните: той знаел, че въпреки че са добри хора те “непременно ще попаднат в ада” – на това ги учел Коранът и ислямското училище. След като  познах Иисус като моя Спасител по време на четене за кръстните страдания на Христос в Новия Завет, Светият Дух ми откри, че Иисус е умрял за греховете ми, въпреки че е трябвало аз да умра за греховете си” – разкрива той.

Халид ал-Шамри желае от цялата си душа всеки мюсюлманин да познае великата Истина: че Христос е умрял за греховете на човечеството и, че Той е единственият път към вечното спасение. След приемането на Християнството сърцето на доктор Халид бие заради Иисуса. 

«Днес той е един от водещите на  “Ал Хайят ТВ” и проповядва Евангелието на диалекта на провинция Хиджаз.»

Превод: Елена Зелямова
Източник: http://www.pravoslavie.ru/

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *