Начало / Новини / Излезе новият 6 брой на списание Светодавец

Излезе новият 6 брой на списание Светодавец

Месец юли бе белязан с интересни и вълнуващи събития, не само в Църквата ни, но и в държавата, особено след избирането на Мая Манолова за Омбудсман. Един от кориозите, нашумели този месец из православните среди е акцията на Лопушанския манастир „Монах за един ден“… Именно тази акция ни провокира да Ви представим текстове за монашеството и неговото място в съвременния свят, ама истинското монашество, а не онова с атракциите… Ще видите и каква е традицията на св. Литергия от време оно, сиреч от първи и втори век, та до наши дни.
 С този брой стартират някои нови рубрики в списание „Светодавец“. Една от тях е „Православен календар“, в която ще Ви напомняме за предстоящите православни празници, а друга сме нарекли „Културен афиш“, защото като християни трябва да сме в крак с времето и да сме пример, ето защо  ще Ви представяме събития от културния живот, които смятаме, че ще Ви бъдат интересни и бихте посетили.

Третата ни нова рубрика е „Библиотека Добротолюбие“, в която ще Ви препоръчваме православна литература, другата нова рубрика е „Духовни полета“, в която ще Ви представим интересни и поучителни истории из житията на св. Отци на Църквата. Надяваме се да Ви бъдат интересни.

В историческата ни рубрика сме подготвили текст за видния български духовник митрополит Иларион Макариополски, тази година отбелязваме 140 г. от кончината му. Ще прочетете и интервю на Николина Александрова със свещеник Николай Георгиев, който е посветил повече от двайсет години в служба  на лишените от свобода. Не на последно място ще научите защо в църквата „Св. 40 мъченици“ в гр. Велико Търново в продължение на години се явява дух на момиче, а разказът за него впечатлява жителите и посетителите  на старата столица. Ще разберете също, кои български светци Захарий Зограф изписва в манастир „Св. Преображение Господне“ до Велико Търново.
Подготвили сме Ви и още интересни новини, факти и неща, които ни жегнаха през този месец. Истина е, че историята се пише от победителите, но още не е ясно кои са те. Макар силните на деня да пишат историята днес, на нас нищо не ни пречи да отразим нашата гледна точка, защото „Светодавец“ – това е нашата визия за света.

За да прочетете списанието натиснете върху снимката или натиснете тук.

Ангел Карадаков, главен редактор на списание „Светодавец“ 

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *