Начало / Новини / Убиха монахиня в Киев (обновено)

Убиха монахиня в Киев (обновено)

В Киев е убита монахиня от Флоровския манастир                   
Тялото на монахиня Алевтина е намерено в апартамента й с вързани ръце. За това съобщи протойерей Владимир Гамарис, настоятел на Борисо-Глебския храм в град Раменск.
„Днес съобщиха от Киев: убита е монахиня Алевтина от Флоровския манастир. Тялото ѝ е намерено в апартамента ѝ с вързани ръце“ – написа той на своята фейсбук страница.
От Възнесенския (Флоровски) манастир потвърдиха за изданието „Украйна.Ру“ информацията за смъртта на монахинята.

По-рано в Киев почина настоятелят на храм „Великомъченица Татяна“ в Оболонска епархия Роман Николаев. Нападението беше извършено на 26 юли. Престъпниците два пъти простреляли свещенослужителя в главата, след което той изпадна в кома в продължение на три дни.
Съболезнования по повод убийството на монахиня Алевтина и на йерей Роман Николаев изказа Руският патриарх Кирил към  предстоятеля на Украинската Православна В своето послание той казва: С дълбоко прискърбие разбрах за трагичната смърт на клирика на Киевската митрополия йерей Роман Николаев и на монахиня Алевтина, сестра в  Флоровския манастир.
Особена загриженост предизвиква фактът, че злодейските убийства на свещеника и монахинята са извършени по същото това време, когато продължава заграбването на храмове на Украинската Православна Църква, а в публичното пространство звучат неверни обвинения и заплахи по адрес на нейните свещенослужители, монаси и миряни.
Надявам се, че органите на реда ще извършат обективно и щателно разследване на извършените престъпления, а виновните ще бъдат открити и подведени под отговорност.
Ще се моля Господ да упокои новопредставените Свои раби в селенията на праведните, да укрепи настоящите изпитания на Украинската Православна Църква и запази от всяко зло онези, които са избрали живот, посветен на Негово служение.
Моля да предам своите дълбоки съболезнования на семейството на убития йерей Роман и монахините от Флоровския манастир игумения Антония и сестрите към св. Обител, завършва своето послание Патриарх Кирил.
Жестокото убийство на православната монахиня в Киев е било ритуално”, съобщава порталът „Русская правда“. Изданието прави тези изводи, ръководейки се от това, че тялото на монахиня Алевтина било открито именно в деня на нейната небесна покровителка. Това говори, че престъплението е било извършено от привърженици на сатанинските култове, прави изводи портала.
По-рано днес представителите на Синодалния информационен отдел на Руската Православна Църква потвърдиха за смъртта на монахиня от Флоровския манастир в Киев.

Превод от руски: Елена Зелямова

За Ангел Карадаков

Виж още

Монтана отбеляза празника на Светия Дух

Честването на празника на Монтана Деня на Свети Дух започна с Божествена света литургия, отслужена от Видинския митрополит ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *