Начало / Новини / В Хаджидимовския манастир – забавното летуване-вероучение, променящо децата към по-добро

В Хаджидимовския манастир – забавното летуване-вероучение, променящо децата към по-добро

В разгара си е летуването в детския православен лагер в Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец”. С благословението на Неврокопския митрополит Серафим, вече над 120 деца от записаните над 300 малки летовници в тазгодишния лагер са  посрещнати в манастира от игумена отец Теофил, придружени от своите учители-богослови и техните помощници.
В православния детски лагер в Хаджидимовския манастир децата се откъсват от често агресивното въздействие на предизвикателства от съвременното ежедневие и в една спокойна и игрово организирана атмосфера усвояват християнските ценности и начините за общуване в мир, любов и разбирателство.

А заниманията по изработка на предмети и сувенири, свързани с християнската символика, дават на децата умения за развиване и прилагане на творческите им способности.

Тази година темата на лагерните сбирки е „Християнското изкуство”. Как сериозната тематика за църковната архитектура, иконография, стенопис, песнопения и литература се преподава на децата достъпно чрез игри, сценки, ръчен труд и забава, може да се види в Детския православен лагер в Хаджидимовския манастир през това лято – забавното летуване-вероучение, което неусетно променя децата към по-добро.

Автор: Мира Андонова

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *