Начало / Новини / Братството на Дивотинския манастир издаде книга

Братството на Дивотинския манастир издаде книга

С една съвременна мироносица, с едно съвременно пътуване към светостта ни среща новата книга, която братството на Дивотинския манастир „Св. Троица” предлага на читателите на православна литература.
Книгата „Една съвременна мироносица” е написана от Касторийския митрополит Серафим (Папакостас) и излиза в превод на йеромонах Мелетий, брат от манастира-издател на книгата. Само 100 печатни страници е книжното тяло, а е побрало и огромния образ на преподобната София Клисурска, и увлекателния разказ за нейния избор да се отдели от света и да придобие с усилия Божията благодат и Царството небесно.
Пътя от преодоляването на себе си до достигането на светостта извървява читателят заедно със св. София Клисурска и тя неусетно става за него съвременен пример за подражание.
Книгата може да бъде закупена от столичните храмове: „Св. Седмочисленици” и „Св. Неделя”, както и от интернет книжарниците:

Източник: Двери БГ

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *