Начало / Новини / Излезе 5 брой на списание „Светодавец“

Излезе 5 брой на списание „Светодавец“

Скъпи читатели,
Предлагаме Ви брой №  5 на нашето списание. В него можете да прочетете както винаги интересни новини от православния свят,  преводни и авторски статии. Заради нашумелия въпрос  около източните духовни учения   и мястото им в зрелостните изпити тази година, нашият  преводач  Георги Германов е предложил кратък текст за Будда и Иисус Христос.
Надяваме се статиите да Ви бъдат толкова интересни, колкото на нас докато ги подготвяхме. Този брой сме посветили  на жената – жената в Църквата, жената в съвременния свят и нейните дилеми.  В  тази връзка може да прочетете  интервю с монахиня Васса и статията на доц. Клара Тонева „Между Дева Мария и Ева – изборът на съвременната жена“.

Монахиня Васса и доц. Клара Тонева – две на пръв поглед различни жени, но и двете посветили живота си на любов и вярност към Бога.     

          Не е осми март, не е Благовещение, не е Неделя на  светите жени Мироносици, тези празници отминаха тази година. Други големи празници посветени на жената  предстоят. Нямаме повод, а просто решихме да посветим този брой на жената и нейната трудна роля в света. Някой  казват, че чрез жената е дошло злото в света. На такива хора вярващите християни възразяват, че чрез нея дойде и спасението на човешкия род. Жените показват силна и истинска вярност и любов, защото по думите на св. ев. Йоан : „В любовта страх няма, но съвършената любов пропъжда страха“ (1Йоан 4:18), ето защо и ние посвещаваме този брой на всяка любяща жена – майка, съпруга, сестра,  приятелка, всяка която с любов и вярност  побеждава страха и се бори за своето място.

Николина Александрова
Гравен редактор за броя

За да прочетете броя натиснете върху снимката или тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *