Начало / Новини / Излезе 5 брой на списание „Светодавец“

Излезе 5 брой на списание „Светодавец“

Скъпи читатели,
Предлагаме Ви брой №  5 на нашето списание. В него можете да прочетете както винаги интересни новини от православния свят,  преводни и авторски статии. Заради нашумелия въпрос  около източните духовни учения   и мястото им в зрелостните изпити тази година, нашият  преводач  Георги Германов е предложил кратък текст за Будда и Иисус Христос.
Надяваме се статиите да Ви бъдат толкова интересни, колкото на нас докато ги подготвяхме. Този брой сме посветили  на жената – жената в Църквата, жената в съвременния свят и нейните дилеми.  В  тази връзка може да прочетете  интервю с монахиня Васса и статията на доц. Клара Тонева „Между Дева Мария и Ева – изборът на съвременната жена“.

Монахиня Васса и доц. Клара Тонева – две на пръв поглед различни жени, но и двете посветили живота си на любов и вярност към Бога.     

          Не е осми март, не е Благовещение, не е Неделя на  светите жени Мироносици, тези празници отминаха тази година. Други големи празници посветени на жената  предстоят. Нямаме повод, а просто решихме да посветим този брой на жената и нейната трудна роля в света. Някой  казват, че чрез жената е дошло злото в света. На такива хора вярващите християни възразяват, че чрез нея дойде и спасението на човешкия род. Жените показват силна и истинска вярност и любов, защото по думите на св. ев. Йоан : „В любовта страх няма, но съвършената любов пропъжда страха“ (1Йоан 4:18), ето защо и ние посвещаваме този брой на всяка любяща жена – майка, съпруга, сестра,  приятелка, всяка която с любов и вярност  побеждава страха и се бори за своето място.

Николина Александрова
Гравен редактор за броя

За да прочетете броя натиснете върху снимката или тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *