Начало / Новини / Среща на богослова Валентин Бонев с Патриарх Неофит

Среща на богослова Валентин Бонев с Патриарх Неофит

   Днес, Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с онкоболния студент по богословие Валентин Бонев. Инициативата за срещата бе подтикната от душепастирската загриженост на Негово Светейшество към младия богослов. Негово Светейшество благослови Валентин и му пожела с упование в Божията милост и сила да премине изпитанието си с мъдрост и търпение. Патриархът подари  и икона на Св. Нектарий Егински Чудотворец, по чийто молитви мнозина са излекувани от онкоболни заболявания.
Валентин Бонев е роден и израснал в гр. Перник, завършил е паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, а сега е студент в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

През пролетта на тази година му е поставена диагнозата рак на гърлото. След неуспешни изследвания в страната, се наложи да замине за съседна Турция, където му и поставиха диагнозата. Към момента той се нуждае от над 35 000 евро, за да започне лечение с лъче-и химиотерапия в института „Жул Борде” в Белгия. 

 Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ:IBAN: BG58UBBS8002132036340BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

Снимки: Здравко КъневЗа Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *