Начало / Новини / Среща на богослова Валентин Бонев с Патриарх Неофит

Среща на богослова Валентин Бонев с Патриарх Неофит

   Днес, Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с онкоболния студент по богословие Валентин Бонев. Инициативата за срещата бе подтикната от душепастирската загриженост на Негово Светейшество към младия богослов. Негово Светейшество благослови Валентин и му пожела с упование в Божията милост и сила да премине изпитанието си с мъдрост и търпение. Патриархът подари  и икона на Св. Нектарий Егински Чудотворец, по чийто молитви мнозина са излекувани от онкоболни заболявания.
Валентин Бонев е роден и израснал в гр. Перник, завършил е паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, а сега е студент в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

През пролетта на тази година му е поставена диагнозата рак на гърлото. След неуспешни изследвания в страната, се наложи да замине за съседна Турция, където му и поставиха диагнозата. Към момента той се нуждае от над 35 000 евро, за да започне лечение с лъче-и химиотерапия в института „Жул Борде” в Белгия. 

 Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ:IBAN: BG58UBBS8002132036340BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

Снимки: Здравко КъневЗа Ангел Карадаков

Виж още

Жителите на село Драгор събират средства за свой храм

Дарителска банкова сметка е разкрита от инициаторите за построяването на храм в пазарджишкото село Драгор, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *