Начало / Новини / Сливенска митрополия: Православни християни да не участват в парада на содомския грях

Сливенска митрополия: Православни християни да не участват в парада на содомския грях

На официалния сайт на Сливенска св. Митрополия се появи обръщение адресирано до православните християни в Сливенска епархия. В съобщението се казва: „Българската православна църква пазейки Свещеното Писание и Свещеното Предание категорично е заявила своята отрицателна позиция срещу мъжеложството, „”като исконно и неотменимо убеждение, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото”. 

Припомняйки тази позиция на Църквата и думите на св. апостол Павел ”…..не участвайте в безплодните дела на тъмнината, напротив изобличавайте ги” /Еф.5:11/ и във връзка с предстоящото провеждане на София Прайд / парад нахомосексуалистите/ на 27. юни, 2015 година в гр. София, светата Сливенска митрополия призовава православните християни от Сливенска епархия, по никакъв начин да не участват в този парад на содомския грях и в неговата организация.

Отново светият апостол ни предупреждава че блудници, прелюбодейци и мъжеложци не ще наследят царството Божие./ 1 Кор. 6:9-10/“.
Междувременно видни български общественици, интелектуалци и журналисти излязоха с открито писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова. Те призовават да не се разрешава поредния гей-парад в центъра на столицата.
Очаква се гай-парадът да се проведе тази събота, 27 юни, в идеалния център на столицата.

За Ангел Карадаков

Виж още

Катедралният храм в Кюстендил бе обновен

С литургия, оглавена от Белоградчишкия епископ Поликарп, беше осветен обновеният централен храм „Успение Богородично“ в Кюстендил. Храмът отбелязва днес патронния си ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *