Начало / Новини / Тържествено богослужение и литийно шествие с чудотворната икона „Вратарница“ в манастир Ивирон на Св. Гора

Тържествено богослужение и литийно шествие с чудотворната икона „Вратарница“ в манастир Ивирон на Св. Гора

Всяка година, с голяма тържественост и в присъствието на голямо множество поклонници, в свещената обител Ивирон се отбелязва намирането през 1004 година на чудотворната Богородична икона „Вратарница“.
И тази година манастира беше изпълнен с благочистиви поклонници от цял свят, между които и членове на Балканско Атонско Сдружение от Р. Гърция, дошли да получат благодат и благословия от Божията Майка, и  да измолят от Пресвета Богородица нужното за тяхното спасение и земното им странстване.

Преди началото на светата божествена литургия, литийно шествие с чудотворния Богородичен лик напусна манастира и се отправи към морския бряг, на местото където иконата е излязла на сушата. При пеенето на хвалебни Господни и Богородични песнопения голямото множество се стече около чудотворния лик, като всички получиха благословение от Негово Високопреосвещенство Йоан, митрополит на Лакгада и Ретина.

Текст и снимки: http://www.afon-balkani.org/


За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският патриарх Порфирий отправи послание срещу домашното насилие

Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий отправи видео изявление против домашното насилие и насилието срещу жените.  ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *