Начало / Новини / Деца от Неврокопска епархия посетиха Рилския манастир

Деца от Неврокопска епархия посетиха Рилския манастир

С благословението на Неврокопски митрополит Серафим, изучаващите „Вероучение” в неделните и в общообразователните училища на Гоцеделчевска духовна околия отбелязаха края на учебната година с посещение на светата Рилска обител и поклонение пред мощите и делото на небесния покровител на България – св. Йоан Рилски.

Учениците бяха посрещнати сърдечно от игумена на Рилския манастир, Адрианополски епископ Евлогий. Подарявайки на всяко дете икона за молитвена подкрепа и благословение, епископ Евлогий пожела на учениците да укрепват в учението и вярата и винаги да отправят молитви към светия Рилски чудотворец, защото той не ни оставя, а пребивава невидимо с нас.
В беседа за миналото на манастира, за неговия създател и за най-именитите му обитатели децата научиха интересни факти от уредника на Църковно-историческия музей в Рилския манастир – г-жа Джувалова. Подробно, търпеливо и увлекателно тя отговори на всички поставени въпроси. Удовлетворени, децата поеха по проправените от св. Йоан Рилски пътеки в планината, за да се поклонят на местата, където се е подвизавал светията.
Полезният ден завърши по детски приятно – със смях и игри в Рила планина, в очакване на новите срещи по вероучение през следващата учебна година.

За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският патриарх Порфирий отправи послание срещу домашното насилие

Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий отправи видео изявление против домашното насилие и насилието срещу жените.  ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *