Начало / Новини / На 10 юни ще бъде извършено литийно шествие с иконата „Достойно есть“

На 10 юни ще бъде извършено литийно шествие с иконата „Достойно есть“

На 11 юни честваме празника, посветен на образа на Божията майка „Достойно есть“.
На 10 юни, в навечерието на празника, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит за първи път ще се извърши литийно шествие с иконата „Достойно есть“ от храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Бухово.

Тя е копие на автентичната икона на св. Богородица „Достойно есть“, която понастоящем се намира в столицата Карея на Света Гора. Буховската икона е зографисана и осветена на Света Гора. С тази икона са станали много чудеса, излекувани са хора от тежки болести, семейства са получили дълго чакани рожби.

Вечерното богослужение за Света Богородица „Достойно есть“ ще започне в 18,00 ч. в храм „Св. Параскева Иконийска“ („Св. Петка Самарджийска“), в подлеза на метрото (ст. „Сердика“), и ще продължи с лития по бул. „Мария Луиза“ до храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ 47), където ще завърши с четенето на акатиста „Достойно есть“.
В празничния ден, 11 юни, ще бъде отслужена св. Литургия в храм „Св. Николай“, гр. Бухово.
Начало на св. Литургия – 9,00 ч.

Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ

Снимка: http://www.bnews.bg/

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *