Начало / Новини / Скоро Слънчев бряг ще си има свой Православен храм

Скоро Слънчев бряг ще си има свой Православен храм

Скоро и морският ни курорт „Слънчев бряг” ще има свой православен храм. По предложение на Златко Димитров – изпълнителен дируктор на Слънчев брят АД и с решени е на борда на директорите на Слънчев бряг АД, бе дадено безвъзмездно право за строеж на църковното настоятелството при храм „Успение на Света Богородица”. Като за дарението бе изтъкнат факта, че един от най-посещаваните курорти по българското Черноморие Слънчев бряг има нужда от православен храм, който да събира туристи от страната и света.

Посетителите на курортния комплекс ще имат възможност да се радват на храм, в който да изповядват вярата си и това е поредната стъпка в развитието на благоустройството на Слънчев бряг, заяви Златко Димитров. По думите му отварянето на Православен храм в курортния център ще  привличаме още повече туристи в комплекса, като така ще могат да се поддържат и развиват християнските традиции.

За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският патриарх Порфирий отправи послание срещу домашното насилие

Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий отправи видео изявление против домашното насилие и насилието срещу жените.  ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *