Начало / Новини / Чудотворната икона „Умиление“ посети гр. Дупница

Чудотворната икона „Умиление“ посети гр. Дупница

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, християните от гр. Дупница, Софийска епархия посрещнаха чудотворната икона на Майката Божия – „Умиление“, която по настоящем пребивава в гр. Видин. 
Иконата бе посрещната с литийно шествие от архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия иконом Георги Паликарски, който заедно с духовници от околията посрещна чудотворният образ на Божията майка.

Предложението за идването на чудотворна икона, която да дойде в Дупница, за да благослови вярващите християни е на отец Георги Паликарски и кметът на града инж. Методи Чимев. 
На площада  в града бе отслужен молебен за здраве,  благоденствие и спиране на злощастните инциденти на жителите от Дупница, като в него се включиха всички духовници от региона и стотици дупничани. След молебена бе прочетена и молитва за изцерение на единственото оцеляло момче след тежката катастрофа в с. Яхиново, която катастрофа взе четири жертви. 
Иконата остана за поклонение в Дупница до 27-ми май, след което бе върната обратно във Видинска епархия, където се и съхранява. Иконата се съхранява в притвора на  катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин. 
Снимки: Видинска митрополия


За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *