Начало / Новини / Ученици посетиха сградата на Неврокопската света митрополия

Ученици посетиха сградата на Неврокопската света митрополия

На 14 май, по повод Седмицата на отворените врати на Ресурсен център – Благоевград, ученици на ресурсно подпомагане от район Гоце Делчев са посетили сградата на Неврокопската света митрополия, това съобщават от югозападната епархия.
Лично Неврокопският митрополит Серафим се е срещнал с децата. Беседата с тях е била за християнските добродетели в живота на всеки човек и християнин. Освен почерпка на децата са били дадени и подаръци. В знак на благодарност към митрополит Серафим и ръководството на Св. Митрополия, децата изпълниха песента „Високи сини планини“.

Неврокопска митрополия в доста голяма степен работи с най-малките й еноряши и пасоми. Всеизвестни са детските лагери, които се организират в Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец”. Православният информационен център в Благоевград също организира множество дейности предимно за и с деца. Неделните училища в епархията също спомагат за цялостната дейност и политика за работа с най-малките християни от страна на епархийското ръководство.

Снимка: Неврокопска св. Митрополия

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *