Начало / Новини / Погребение на свещеник Атанас Аролски

Погребение на свещеник Атанас Аролски

 29-ти март. Днес камбаните в родното ми село Хвойна и в цял Рупчос пееха тъжна песен. Простихме се с един човек-епоха в историята на нашия край, простихме се с най-възрастния хвойненец и духовен баща за мнозина – Отец Атанас Аролски.

На 95 годишна възраст ни напусна най-възрастният активно служещ /до преди около година/ свещеник в България. Цели 72 години той ревностно проповядва християнската вяра в Родопите – 50 години в Златоград и от 1983 година в Хвойна, Павелско, Малево и Орехово. Църквата Св. Илия в Хвойна и двора на храма се изпълниха, а свещеници и духовници тържествено и достойно изпратиха в последния му земен път Дядо поп – да така го наричахме, защото той беше винаги близо до нас, разговаряше с всеки, когато срещне, съветваше и помагаше на всеки, който го потърси.

Благодарим ти, Отче и Господ да те прости. Ние знаем, че от днес нататък там горе, високо имаме още един пазител и застъпник пред господа Иисуса Христа!

Опелото възглави Знеполски епископ Арсений, викариен епископ на Пловдивска св. Митрополия. Бел. ред.

Текст и снимки: Елена Станишева

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *