Начало / Новини / Неврокопският митрополит Серафим се срещна с ученици от Благоевград

Неврокопският митрополит Серафим се срещна с ученици от Благоевград

От няколко години, в добро сътрудничество, Православният информационен център към св. Неврокопска митрополия и Общинският младежки дом в гр. Благоевград провеждат курс „Православна култура” за учениците от областния град.
И тази година в рамките на курса над 200 ученици се срещнаха с Неврокопския митрополит Серафим, за да получат от него знания по православни въпроси и благословение.

Негово Високопреосвещенство говори с децата от вторите и третите класове на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” за нуждата да прощаваме, за прошката като израз на нашата любов към ближния и път към опрощаването на нашите грехове от Бога, за прошката като част от пътя към нашето спасение. С учениците от петите и шестите класове на VIII СОУ „ Арсени Костенцев” Неврокопският митрополит Серафим беседва за радостта от светото Благовещение и за почитта към Божията майка Пресвета Богородица и Дева Мария.

Младите гости на Неврокопския архиерей разгледаха митрополитския дом в Благоевград, построен през 1939 г. от приснопаметния Неврокопски митрополит Борис, и се запознаха и с историята на епархията. Предстоят им занимания по иконография и подготовка на изложба на техни творби, както и нови срещи в курса по „Православна култура” и през следващата учебна година.За Ангел Карадаков

Виж още

Непосилни сметки за ток за храмове и манастири

Светият Синод поиска с декларация до Комисията по енергийно и водно регулиране църкви и манастири ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *