Начало / Новини / Ученици посетиха Петричкия манастир „Св. Петка Българска“

Ученици посетиха Петричкия манастир „Св. Петка Българска“

На 21-ви март децата обучаващи се в паралелките „а”, „б” и „в” на 3 клас в Първо основно училище „Кочо Мавродиев” гр. Петрич, водени от своите учители посетиха Петричкия манастир „Св. Петка Българска”. В манастира децата бяха посрещнати от уредника Красимир Петров, който им разказа историята на Св. Обител и житието на българската светица – Св. Петка, която е и на особено силно почитание в Петричка духовна околия. След като запалиха свещ в храма и се помолиха за себе си и родителите си, децата посетиха и параклиса „Св. Вмца Неделя”, който се намира в двора на Св. Обител. Това не е първото посещение на ученици в Св. Обител.

Почти всеки месец деца от училищата в Петрич, както и от детските градини посещават не само манастира, а и останалите храмове в града. Въпреки ревността и на учители и на ученици в училищата в Петрич не се изучава предметът „Религия”. В града по настоящем има само едно неделно училище към енорийския храм „Св. Вмчк Георги Победоносец”, в което се обучават над 70 деца. В храм „Св. Успение Богородично” пък се водят уроци по богословие и вероучение за възрастни. 


Снимки: Красимир Петров и Евелина Анастасова


За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *