Начало / Новини / 6 години Православен информационен център в Благоевград

6 години Православен информационен център в Благоевград

На 13 март 2015г. Православният информационен център към Неврокопска св. Митрополия навърши 6 години. По този повод в центъра се състоя тържество, което Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откри с тържествен водосвет. В края на водосвета митрополит Серафим пожела на трудещите се в него, на сътрудниците и на всички, които редовно посещават и участват в дейностите на центъра, още дълги години да се събират в него. След водосвета в центъра бе представена и видео-презентация, в която се обобщиха иначе многото дейности на Православния център. Центърът е открит на 16 февруари 2009 г. с благословението на покойния Неврокопски митрополит Натанаил.

 На тържеството бяха наградени всички сътрудници на Центъра. Сред наградените с грамота бе и екипът на Блог Добротолюбие. Божин Дончев и Ангел Карадаков бяха представителите на блога, на тържеството. Наградени бяха медиите, които редовно отразяват дейностите на Центъра, православни дейци, писатели, посетители и най-редовните читатели на православната библиотека към  Центъра. След тържеството Неврокопският митрополит Серафим отслужи и трета статия от Богородичния акатист в Благоевградския катедрален храм „Св. Въведение Богородично“.
Православният информационен център извършва различни образователни и информационни дейности насочени както към деца и младежи, така и към възрастни хора. В тясно сътрудничество е с много  организации, медии и фирми, които спомагат за добрата работа на центъра. За своя рожден ден Православният център организира нова благотворителна кампания с хранителни продукти за деца от социално слаби семейства.
Екипът на Блог Добротюлие пожелава още дълги години служба и много благодатни плодове. Благодарим, че ни правите част от вашия екип. Бог да е с вас и вие с Него. Работата ви има плод и никога не се и замисляйте да спрете полезната си работа в делото на проповед и следване на Христа.За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *