Начало / Новини / Филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде представен в Монреал, Канада

Филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде представен в Монреал, Канада

Документалният филм на Найо Тицин и Горан Благоев – „Златното сърце на София“ ще бъде излъчен в 33-то издание на Международния Фестивал на филми за изкуството в Монреал, Канада. „Златното сърце на София“ е документален филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, която е една от големите емблеми на страната ни в света. Създаден е през 2014 г. във  връзка с 90 годишнината от построяването на храма. В него участват Аделина Филева, Тивериополски епископ Тихон, Дана Дечева, Горан Благоев, Мария Зъбова, Проф. Калин Янакив, Ваня Гизенко.
В сърцето на София, построена в нео-византийски стил, се е приютила православната църква Александър Невски, катедрален храм на Българската патриаршия. Включвайки пет основни купола и три олтара, приютяваща повече от 10,000 вярващи, Александър Невски е най-голямата катедрала на Балканския полуостров, една от най-големите ортодоксални катедрали в света и един от символите на София. „Златното сърце на София” ни убеждава във вечността на този храм, построен в началото на двадесетото столетие„.
Нашите сънародници в Монреал могат да гледат документалния филм за сърцето на Българската столица – катедралата „Св. Александър Невски“ на 21-ви март от 13:30 часа в салона на Musée McCord – Théâtre J. Armand Bombardier.

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *