Начало / Новини / Филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде представен в Монреал, Канада

Филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде представен в Монреал, Канада

Документалният филм на Найо Тицин и Горан Благоев – „Златното сърце на София“ ще бъде излъчен в 33-то издание на Международния Фестивал на филми за изкуството в Монреал, Канада. „Златното сърце на София“ е документален филм за Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, която е една от големите емблеми на страната ни в света. Създаден е през 2014 г. във  връзка с 90 годишнината от построяването на храма. В него участват Аделина Филева, Тивериополски епископ Тихон, Дана Дечева, Горан Благоев, Мария Зъбова, Проф. Калин Янакив, Ваня Гизенко.
В сърцето на София, построена в нео-византийски стил, се е приютила православната църква Александър Невски, катедрален храм на Българската патриаршия. Включвайки пет основни купола и три олтара, приютяваща повече от 10,000 вярващи, Александър Невски е най-голямата катедрала на Балканския полуостров, една от най-големите ортодоксални катедрали в света и един от символите на София. „Златното сърце на София” ни убеждава във вечността на този храм, построен в началото на двадесетото столетие„.
Нашите сънародници в Монреал могат да гледат документалния филм за сърцето на Българската столица – катедралата „Св. Александър Невски“ на 21-ви март от 13:30 часа в салона на Musée McCord – Théâtre J. Armand Bombardier.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *