Начало / Новини / Париж: В турско семейство мироточи икона на Пресвета Богородица

Париж: В турско семейство мироточи икона на Пресвета Богородица

Преди много години една семейна двойка от Турция (конкретно – от района Антакия) се преселила в Париж. Там те намерили работа и се заселили в предградие на Париж. Имената им са Есат и Севим Алдидароглу.
В техния дом в Париж винаги ще видите множество посетители не само от Франция, но и от чужбина. Всички те идват да видят иконата, наречена глава на семейството – не по друга причина, а именно поради чудо. Православната икона на Божията Майка от византийския период, която семейството намерило в Антакия и донесло със себе си в Париж (макар че те са мюсюлмани), започнала да източва сълзи, пише гръцкият портал Romfea.

Както казват самите Алдидароглу, тази икона им подарил православен монах грък от Либия през 2006 г. Още щом получили иконата, веднага почувствали нейната голяма святост и оттогава в дома им настъпил някакъв необясним мир.
Когато се преселили в Париж, с благоговение взели тази икона със себе си. Когато иконата била поставена в отделно помещение в новия дом, то, по свидетелство на съпрузите, тя веднага започнала да източва сълзи. Новината бързо се разпространила не само сред турците, но и сред християните.
Иконата „Всесвета Дева”, както я нарекло турското семейство, веднага станала място за поклонение и източник на чудеса.
Новината за новата икона се разпространила буквално по целия свят, и сега от Германия и Белгия идват да се поклонят на Божията Майка.
Есат Адидароглу разказва, че неотдавна дошла млада омъжена жена, която не можела да забременее, и това я карало много силно да скърби: бракът бил пред разпадане.
Жената дълго се молела на колене пред иконата на Богородица, и буквално след няколко дни позвънила и със сълзи разказала на съпрузите Адидароглу за това, че е станало чудо и очаква дете!
За скептиците, пише порталът, представяме фотографии на чудотворната икона на Божията Майка в дома на турското семейство в Париж, както и снимка на статията в турския вестник с характерно заглавие: „Чудо на Божията Майка в дома на един турчин”!
Превод: Татяна Филева
Източник: www.pravoslavie.ru.

За Ангел Карадаков

Виж още

България има своя нов патриарх

След откриването, в залата на БАН, на Патриаршеския избирателен църковен събор и при вече гласувано ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *