Начало / Новини / Православни мисионери ще ходят в Мексико през 2015-та

Православни мисионери ще ходят в Мексико през 2015-та

На 20-27 юни, 2015 г., Православната църква в Америка, в партньорство с Православният Християнски мисионерски център намиращ се във Флорида, ще проведе мисия за обучаване на жителите на Сан Естебан и Писафлорес, намиращи се в Мексико.
„Писафлорес и Сан Естебан са две села, намиращи се 9 часа северозападно от Мексико сити, обитавани от местни ацтеки които са също и Православни християни“, заявява Протойерей Тед Писарчук. „И в двете селца, къщите са построени от прости бетонови блокчета, повечето покриви са ръждясали, а хората дори нямат чиста течаща вода или вътрешни тоалетни. Конете и магаретата са основните начини на транспорт. Хората пък се обличат просто, пазейки местните традиции.“

„Мексиканската църква много прилича на Алясканската църква“, допълва отец Тед. „Приликата им е в това че членовете и на двете са в голяма част аборигени. Аборигените разговарят предимно на националния език и местни диалекти. Аборигените в Аляска както и в Мексико също така имат голяма липса от духовенство по сродни причини. Дори да има огромно разстояние което разделя Аляска от Мексико, приликите все пак са впечатляващи“.

Мисионерите назначени да се занимават с тази мисия ще летят до Мексико сити, където ще бъдат приети от духовници и миряни от катедралата Възнесение Господне’’, след което ще участват на ориентировъчна сесия. В неделя, след Светата литургия, екипът ще отпътува за Писафлорес. 
Превод от Английски: Георги Германов
Източник: http://orthodoxmag.com/

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *