Начало / Новини / Поздравителен адрес до Неврокопския митрополит Серафим

Поздравителен адрес до Неврокопския митрополит Серафим

В нашия профил в социалната мрежа Facebook г-н Иван Минев изпрати поздравителен адрес до Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Поздравителният адрес е по повод навършването на една година от каноническия  избор на митрополит Серафим за Неврокопски митрополит. Публикуваме и тук целия поздравителен адрес:
 
До Негово Високопреосвещенство
Неврокопски митрополит Серафим

“…В бързия бяг на времето и на хората, до нас и с нас ще стоят винаги делата и имената само на тези, които са дали доказателства на истинска духовност и нравственост!
Екзарх Стефан  І

Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит преди една година се възложи да Предстоятелствувате Неврокопската Епархия, да продължите делото на незабравимия и забележителен Митрополит Натанаил и да се грижите за утвърждаване на светата ни Православна Църква, която всякога е била майка на народа ни и последна негова опора в дни на тежки изпитания. Вие внушавате и укрепвате вярата, че Църквата Божия, основана от Господа Иисуса Христа, върху скалата на вярата, ще надживее всички превратности на времето. Но, ако в ръцете Божии са съдбините на Неговата света Църква, то с Вашия труд и усилия на “слуги Христови и строители таин Божих” уверено ще направлявате църковния кораб към благополучни съдбини.
Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит на Неврокопска Епархия се наложи да се грижите за нейното достойно място в христианското семейство на Православна ни Църква. Вие сте призван да покажете ценността на Църквата и с достойнство да воювате за нейното непреходно място в нова България. Дай Боже щото сега, под Вашето мъдро ръководство да се изпълнят думите на апостол Павел:” Кога се слави един член, с него се радват всички членове”. Тези апостолски думи във всичката им пълнота ще се осъществят в живота на Неврокопската Епархия и тя ще бъде славна сред другите епархии, като неизменно пази православната вяра, изразена в догмите и каноните на нашата Света Църква. 
 Ваше Високопреосвещенство,
 Пожелаваме и молим небесния Архипастир Господ Иисус Христос да Ви осени с апостолски дух и благодатни сили за по-нататъшно служене за благото на Светата Българска Църква, да Ви дарува здраве, сила и всеко благополучие!
НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА, ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНИЙ ВЛАДИКО!
Смирено се моля за Вашето Благословение!
С дълбоко уважение Иван Минев
град София, 17 януари 2015 година.

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *