Начало / Новини / Поздравителен адрес до Неврокопския митрополит Серафим

Поздравителен адрес до Неврокопския митрополит Серафим

В нашия профил в социалната мрежа Facebook г-н Иван Минев изпрати поздравителен адрес до Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Поздравителният адрес е по повод навършването на една година от каноническия  избор на митрополит Серафим за Неврокопски митрополит. Публикуваме и тук целия поздравителен адрес:
 
До Негово Високопреосвещенство
Неврокопски митрополит Серафим

“…В бързия бяг на времето и на хората, до нас и с нас ще стоят винаги делата и имената само на тези, които са дали доказателства на истинска духовност и нравственост!
Екзарх Стефан  І

Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит преди една година се възложи да Предстоятелствувате Неврокопската Епархия, да продължите делото на незабравимия и забележителен Митрополит Натанаил и да се грижите за утвърждаване на светата ни Православна Църква, която всякога е била майка на народа ни и последна негова опора в дни на тежки изпитания. Вие внушавате и укрепвате вярата, че Църквата Божия, основана от Господа Иисуса Христа, върху скалата на вярата, ще надживее всички превратности на времето. Но, ако в ръцете Божии са съдбините на Неговата света Църква, то с Вашия труд и усилия на “слуги Христови и строители таин Божих” уверено ще направлявате църковния кораб към благополучни съдбини.
Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит на Неврокопска Епархия се наложи да се грижите за нейното достойно място в христианското семейство на Православна ни Църква. Вие сте призван да покажете ценността на Църквата и с достойнство да воювате за нейното непреходно място в нова България. Дай Боже щото сега, под Вашето мъдро ръководство да се изпълнят думите на апостол Павел:” Кога се слави един член, с него се радват всички членове”. Тези апостолски думи във всичката им пълнота ще се осъществят в живота на Неврокопската Епархия и тя ще бъде славна сред другите епархии, като неизменно пази православната вяра, изразена в догмите и каноните на нашата Света Църква. 
 Ваше Високопреосвещенство,
 Пожелаваме и молим небесния Архипастир Господ Иисус Христос да Ви осени с апостолски дух и благодатни сили за по-нататъшно служене за благото на Светата Българска Църква, да Ви дарува здраве, сила и всеко благополучие!
НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА, ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНИЙ ВЛАДИКО!
Смирено се моля за Вашето Благословение!
С дълбоко уважение Иван Минев
град София, 17 януари 2015 година.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *