Начало / Новини / Митрополит Йоан: Да положим старание за религиозното възпитание на младите хора

Митрополит Йоан: Да положим старание за религиозното възпитание на младите хора

Рождественско послание на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

Обични в Господа братя и сестри,
Днес вярващите с възторжена радост и молитвена утеха очакват светлия ден на Рождеството на Богомладенеца Христос, за да въздадат слава и благодарение на Родения от Дева и заедно с мъдреците от Изток да Му принесат своята безпределна обич и искрена вяра в Него като предвечен Син Божий и Спасител на човешкия род.
Не за всички обаче Витлеемската звезда ще грее с пълен блясък. Разумът и доброто още не са надделeли напълно в човешките взаимоотношения, затова безумието на войната на места по земята затъмнява яркото небе. Нашата всегдашна молитва към Небесния Миротворец е да дари света с мир и правда, за които жадуват и се борят хората с чисти сърца по земята. Нека от любов към човеците „да търсим онова, що служи за мир и взаимно назидание“ (Рим. 14:19).

Всечестни отци, честни монаси и монахини, възлюбени в Господа братя и сестри, живеещи на територията на Варненската и Великопреславска епархия, всесърдечно Ви честитим и Новата 2015 година с пожелание да бъде богоугодна, благоплодна и мирна. Нека на хоризонта да светлеят добрите отношения между нас, защото „колко хубаво и колко приятно е братя да живеят наедно“ (Пс. 132:1). Нека в настъпващата Нова година да положим старание за религиозното възпитание на младите хора. Да бъдем състрадателни, милосърдни, да не забравяме болните и маломощните, да общуваме активно с родителите на нашите скъпи деца. Да се стараем да полагаме усилия в просветното дело, съзиждането на неделните училища, в организирането на разнообразна енорийска дейност, с любов да носим нашия пастирски дълг и да молим Родилия се от Дева Христос Господ – Княз на мира (Ис. 9:6) и Господар на времената (Деян. 1:7) – да изпълни със светла Рождественска радост нашите сърца и да благослови началото на новото лето Господне, за да бъде то време на благодатен мир за всички, които се трудят и живеят по света.

Честито Рождество Христово! Честита Новата 2015 година!

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *