Начало / Новини / За българския храм в Хамбург

За българския храм в Хамбург

От днес Българската църковна община „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Хамбург, Германия, ползва нова сграда за своята богослужебна и благовестна дейност. На новото място, за разлика от предишното, превърнато от църква в театър, боголюбивата енория ще разполага с повече помещения за цели два дни седмично, така че по-спокойно ще може да извършва светите православни богослужби и тайнства и ще може още по-активно и добре да изпълнява  ролята си на център за духовно и социално подпомагане на българските и на православните емигранти в Хамбург и за приобщаване на все повече деца и семейства към православната ни вяра.

Българската църковна общност в Хамбург има много добри идеи за запазване или приемане и утвърждаване на православието и българските традиции сред сънародниците ни в чужбина, има планове за разширяване на социалната и религиозно-образователната дейност, но е застрашена от недостига на финансова подкрепа и от липсата на собствен храм.
Придобиването на български православен храм е мечта на православните българи в Хамбург и за изпълняването й те са реализирали редица инициативи за привличане на финансови средства, но все още са далеч от събирането на необходимата сума. Ако искате да помогнете на сънародниците ни в Хамбург да имат свой Божий храм, в който да приютят спомените, връзката си с Родината, надеждите и вярата си и в който да въвеждат в Православието своите деца, дарете според възможностите си по банковата сметка или купете от православния календар за 2015 г. с детски рисунки на тема „Моята църква в Хамбург”.


Банкова сметка:
Kontoinhaber: Bulgarische Orthodoxe Kirche
Kontonummer: 15076177
BLZ: 200 300 00
IBAN: DE31200300000015076177
BIC: HYVEDEMM300

Репортаж за кампанията на енорията в Хамбург, може да видите тук.


За Ангел Карадаков

Виж още

Спомнихме си за прот. Радослав Яков

На 3 декември (събота) си спомнихме за прот. Радослав Яков. Панихида бе отслужена от протосингела ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *