Начало / галерия / Празничен концерт в Петрич

Празничен концерт в Петрич

Днес като продължение на честванията на 120-та годишнина от възстановяването на Неврокопска епархия в катедралния храм на гр. Петрич „Св. Успение Богородично“ се състоя празничен концерт с православни песнопения. Митрополитският хор „Йером. Неофит Рилски“ с диригент протопсалт Йоанис Папахронис изпълни песенни части от утринното и вечерното богослужение и многолетствие.
Концертът бе предшестван от Вечерня, отслужена от иконом Ангел Кочев, архиерейски наместник на Петрична духовна околия и свещеник Михаил Хаджииванов, енорийски свещеник от Петрич, и дякон Николай Чопаков.
На концерта присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, който в слово изтъкна историческото значение на възстановяването на епархията и разказа за личността и делото на нейните достойни митрополити, негови предшественици, над чийто плодотворни дела надгражда с дейността си днес.

***
Един от предшествениците и строители на Неврокопска епархия, такава каквато е днес е и Неврокопският митрополит Борис, за който може да прочетете повече тук.


Снимки: Красимир Петров и Мария НединаЗа Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *