Начало / галерия / Празничен концерт в Петрич

Празничен концерт в Петрич

Днес като продължение на честванията на 120-та годишнина от възстановяването на Неврокопска епархия в катедралния храм на гр. Петрич „Св. Успение Богородично“ се състоя празничен концерт с православни песнопения. Митрополитският хор „Йером. Неофит Рилски“ с диригент протопсалт Йоанис Папахронис изпълни песенни части от утринното и вечерното богослужение и многолетствие.
Концертът бе предшестван от Вечерня, отслужена от иконом Ангел Кочев, архиерейски наместник на Петрична духовна околия и свещеник Михаил Хаджииванов, енорийски свещеник от Петрич, и дякон Николай Чопаков.
На концерта присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, който в слово изтъкна историческото значение на възстановяването на епархията и разказа за личността и делото на нейните достойни митрополити, негови предшественици, над чийто плодотворни дела надгражда с дейността си днес.

***
Един от предшествениците и строители на Неврокопска епархия, такава каквато е днес е и Неврокопският митрополит Борис, за който може да прочетете повече тук.


Снимки: Красимир Петров и Мария НединаЗа Ангел Карадаков

Виж още

Мездренски фирми помагат на Черепишкия манастир

Седем фирми от община Мездра се отзоваха на молбата, отправена от игумена на Черепишкия манастир ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *