Начало / Новини / Абсолвентите на Богословския факултет получиха своите дипломи

Абсолвентите на Богословския факултет получиха своите дипломи

„Сърцето на човек се пълни с радост, когато види Аулата на Ректората, пълна с хора, свързани с Богословския факултет – абсолвенти, сродници и приятели. С хора, които имат ангажимент към преподаваното в нашия факултет православно християнско богословие“. Така започва своето слово деканът на Богословския Факултет доц. Александър Омарчевски. Деканът изрази и радостта си, че бакалаврите и магистрите от випуска завършват с общ среден успех много добър 4,98. Тази година завършилите Богословие са общо 78 души, от които 18 с отличен успех.

Ректорът на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“, проф. Иван Илчев в своята реч каза: „Бих казал, че вие сте наследници на голяма традиция и надявам се, че сте достойни наследници на тази традиция. Вие, драги колеги, учихте и завършвате в един университет, за който медиите обичат да казват, че е най-старият и най-големият в България, но винаги обичам да казвам, и то с основание, че е най-добрият в България”, той каза също, че университетското образование в Средновековна Европа почти навсякъде започва с теологически факултети, защото един от основните въпроси, които си поставя мислещият човек, е въпросът за душата. В това отношение България също не прави изключение.
Освен абсолвентите от випуск 2014, в Аулата на СУ бяха дошли и преподаватели, роднини и приятели на завършващия випуск.
Можем да пожелаем на завършилите успех и реализация в сферите на Българската Православна Църква и изобщо в сферите на българското образование и наука.По информация и снимки на: https://www.uni-sofia.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Мездренски фирми помагат на Черепишкия манастир

Седем фирми от община Мездра се отзоваха на молбата, отправена от игумена на Черепишкия манастир ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *