Начало / Новини / Сътрудничество на Църква и училище за Рождество Христово в Хамбург

Сътрудничество на Църква и училище за Рождество Христово в Хамбург

Пример за добро сътрудничество между две от трите най-важни институции за отглеждането и възпитанието на едно дете – Църквата и училището, показаха на 22 ноември в Хамбург. В обща инициатива на Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург, Германия за изработка на украси, по повод настъпването на предстоящия празник на Рождество Христово.

В изготвянето на Рождественските украси и изненади се включиха десетки деца. По време на работата, енорийският свещеник на българите в Хамбург и председател на българския храм „Св. Св. Кирил и Методий“, свещеник Кръстин Апостолов проведе беседи с учениците и разясни библейската история и смисълът на Рождество Христово, в края на беседата той отговори и на всички въпроси, които вълнуваха подрастващите християнчета.
Изработените картички, рождественски  ясли и украси ще бъдат предложени на благотворителен базар за подпомагане на дом за деца в неравностойно положение в България.

Така Църква и училището дадоха един достоен пример, за това как може  да си сътрудничат ползотворно в подкрепа и помощ на деца и родители.
На 29 ноември, Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург организират и благотворителен Рождественски концерт с изпълнения на класически творби.
За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника Благовещение

В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *