Начало / Новини / Сътрудничество на Църква и училище за Рождество Христово в Хамбург

Сътрудничество на Църква и училище за Рождество Христово в Хамбург

Пример за добро сътрудничество между две от трите най-важни институции за отглеждането и възпитанието на едно дете – Църквата и училището, показаха на 22 ноември в Хамбург. В обща инициатива на Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург, Германия за изработка на украси, по повод настъпването на предстоящия празник на Рождество Христово.

В изготвянето на Рождественските украси и изненади се включиха десетки деца. По време на работата, енорийският свещеник на българите в Хамбург и председател на българския храм „Св. Св. Кирил и Методий“, свещеник Кръстин Апостолов проведе беседи с учениците и разясни библейската история и смисълът на Рождество Христово, в края на беседата той отговори и на всички въпроси, които вълнуваха подрастващите християнчета.
Изработените картички, рождественски  ясли и украси ще бъдат предложени на благотворителен базар за подпомагане на дом за деца в неравностойно положение в България.

Така Църква и училището дадоха един достоен пример, за това как може  да си сътрудничат ползотворно в подкрепа и помощ на деца и родители.
На 29 ноември, Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург организират и благотворителен Рождественски концерт с изпълнения на класически творби.
За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Сава Освещени

Днес Православната църква чества празника на преподобни Сава Освещени. Житието на светеца разказва, че той ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *