Начало / Новини / Беседа за Милостинята ще се проведе в Софийската Духовна Семинария.

Беседа за Милостинята ще се проведе в Софийската Духовна Семинария.

Милосърдието и  предизвикателствата, необходимостите и възможностите за развиване на социалната дейност на Българската Православна Църква. Това ще бъдат едни от темите на беседата, която ще се състои на 15 май (четвъртък) от 14:15 ч. в сградата на Софийска духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. На беседата специален гост ще бъде Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил. Беседата се организира от платформата за благотворителност и социална дейност Милостив съвместно със Софийска духовна семинария. 
Като част от събитието ще бъдат наградени победителите от конкурса за есета, посветен на дяконията и милостинята, организиран от Милостив (milostiv.org/essay). Текстовете на участниците предложиха широк обхват от разбирания за милостинята като висока добродетел и конкретни примери, идеи за проекти и дейности в тази насока. Поставяйки важни въпроси от позицията на своите, различни гледни точки, те изискват и провокират дебат. 
Наградите ще бъдат връчени лично от Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, който е председател на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП и е силно ангажиран със социалната дейност на Църквата, което може да се види както чрез множеството милосърдни негови дела, така и чрез широкия обхват от дейности, развивани в Ловчанска епархия. 

Повече относно беседата и гостите може да видите тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *