Начало / Новини / Отиде си Неврокопска епархия – духовен живот, новини, идеи.

Отиде си Неврокопска епархия – духовен живот, новини, идеи.

На Томина неделя се спомина фейсбук групата „Неврокопска епархия, духовен живот, новини, идеи”. Който я направи, той я и уби, макар егоистично да я запази за себе си. Запази я, защото групата беше израз на началото на неговия път към Бога. Искаше му се тя да е събирателен пункт на православния търсещ дух на хората от Неврокопска епархия; да живеят те заедно вярата си, споделяйки православни четива и мисли, които са разтърсили душите им и са докоснали сърцата им, които им помагат да устояват на трудностите в пътя към Бога. Групата се нуждаеше от духовник, от богослов, който активно да проповядва вярата, да показва пътя. Но трайно желание за подобен вид благовестие у богословите от епархията не се прояви. Групата се нуждаеше от комуникация и сътрудничество с официалната страница на Неврокопска епархия, но въпреки многократните опити за контакт от страна на групата, комуникация не бе осъществена. Твърде позорно е било явно свързването на официалната страница с групата дори чрез споделяне на информация.
Не може току-тъй да се използва името на Неврокопска епархия за име на някаква си група, пък била тя и старателно списвана. Затова, от уважение към Църквата и към Неврокопска митрополия като институция фейсбук групата „Неврокопска епархия, новини, идеи” прекрати съществуването си.
Администраторите  благодарят на всички участници за интереса и доверието всеки ден през последните три месеца. Благовестието ще продължи в други форми. С нами Бог!

За Ангел Карадаков

Виж още

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний е на официално посещение в Обединените арабски емирства

На 25 януари 2023 г.  Негово Високопреосвещенство Западно – и Средноевропейският митрополит Антоний и посланик ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *