Начало / Новини / Отиде си Неврокопска епархия – духовен живот, новини, идеи.

Отиде си Неврокопска епархия – духовен живот, новини, идеи.

На Томина неделя се спомина фейсбук групата „Неврокопска епархия, духовен живот, новини, идеи”. Който я направи, той я и уби, макар егоистично да я запази за себе си. Запази я, защото групата беше израз на началото на неговия път към Бога. Искаше му се тя да е събирателен пункт на православния търсещ дух на хората от Неврокопска епархия; да живеят те заедно вярата си, споделяйки православни четива и мисли, които са разтърсили душите им и са докоснали сърцата им, които им помагат да устояват на трудностите в пътя към Бога. Групата се нуждаеше от духовник, от богослов, който активно да проповядва вярата, да показва пътя. Но трайно желание за подобен вид благовестие у богословите от епархията не се прояви. Групата се нуждаеше от комуникация и сътрудничество с официалната страница на Неврокопска епархия, но въпреки многократните опити за контакт от страна на групата, комуникация не бе осъществена. Твърде позорно е било явно свързването на официалната страница с групата дори чрез споделяне на информация.
Не може току-тъй да се използва името на Неврокопска епархия за име на някаква си група, пък била тя и старателно списвана. Затова, от уважение към Църквата и към Неврокопска митрополия като институция фейсбук групата „Неврокопска епархия, новини, идеи” прекрати съществуването си.
Администраторите  благодарят на всички участници за интереса и доверието всеки ден през последните три месеца. Благовестието ще продължи в други форми. С нами Бог!

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *