Начало / Интереси / Проповеди / Благодатно посрещане на Празника на празниците – Пасхата Господня.

Благодатно посрещане на Празника на празниците – Пасхата Господня.

„Де ти е, смърте, жилото? Де ти е, аде, победата?“ 

Възлюбени братя и сестри,

Днес всички посрещаме Възкресението на нашия Господ Иисус Христос. Днес е денят на нашето Спасение, защото Бог възкръсна както беше обещал. Днес всички прославяме тържеството на тайната. Днес изпълнени с радост се запътваме към храмовете, където ще си кажем един на друг „Христос Воскресе“.
Св. Йоан Златоуст казва за този ден слово, слово, което остава в Църквата во веки. В това си слово Св. Йоан  приканва: „влезте в радостта на своя Господ! И първи, и последни, приемете своята награда! Богати и бедни, заедно ликувайте! Трудолюбиви и лениви, почетете този ден на всемирно тържество!„.
Нека братя и сестри, да влезем всички в радостта на Възкръсналия Христос Бог, нека да се сплотим, да се възродим, да възкръснем за нов живот. Нека, всички да пристъпим към най-святата трапеза Господня  – Св. Евхаристия. Нека, днес искрено да се радваме, да тържествуваме, нека не да плачем, а да се радваме, не да се боим, а да покажем смелост. 
Нека покажем силата на вярата си, защото няма вече смърт, няма вече умъртвител, нямат и сила бесовете, защото Възкръсна Христос и адът беше повален. Възкръсна Христос и всички демони паднаха във вечната тъма. Днес Възкръсна Христос и на небето и на земята започна вечната радост, Възкръсна нашия Господ по обещанието си и ни възроди за нов живот, живот в благодат и радост, в светлина и святост. 

Братя и сестри,

На всички вас, нашите читатели благопожелаваме радостта на Светлото Христово Възкресение да преизпълни всички ни. Нека благодатта на нашия Господ Бог да бъде над нас, Неговите раби и Той по молитвите на Своята пречиста Майка да ни пази и закриля от всички поднебесни духове на злобата, който враждуват против човешкия род

Екипът на Блог „Добротолюбие“, ви пожелава светло и благодатно посрещане на Празника на празниците. Пасхата Господня – Възкресение Христово.

Христос Воскресе!

За Ангел Карадаков

Виж още

Проповед на св. Беда Достопочтени за празника Рождество на св. Йоан Кръстител

Ангелът се явява на Захария в светилището на храма от дясната страна на кадилния жертвеник. ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *