Начало / Новини / Традиционен семинар на учителите по религия се проведе в БФ.

Традиционен семинар на учителите по религия се проведе в БФ.

Традиционен семинар на учителите по Религия се проведе днес в сградата на Богословския Факултет в София. На семинара присъстваха както учители по религия така и представители на университетите, които се занимават с дейността в помощ на учителите на по религия, присъстваха също и студенти. Семинара бе открит от г-жа Ваня Станчева – регионален испекторат по образование и от проф. Божидар Андонов.
Семинара се провежда с благословението и знанието на Негово Светейшество Патриарх Неофит, който е и голям радетел за обучението по религия в Българското училище.
На срещата бяха представени няколко учебни помагала. Първото помагало  е „История на религиозните деноминации в България“, второто помагало е речник, който включва в себе си термини от Християнството и Исляма. Третото представено помагало включва и информация за християнските празници. Учебните помагала са създадени и разработени от преподаватели в УниБИТ.
В семинара бе представено и учебното помагало на православния портал „Двери БГ“. Това помагало е насочено главно към началните учители. То е създадено с цел помощ на учителите в преподаването им на църковните празници. Съдържа освен информация за провеждането на уроците и мултимедиен диск, за да могат уроците да се преподават чрез мултимедия, която безспорно е по-интересния вариант за преподаване. Уроците са разработени интерактивно. Помагалото бе представено от г-жа Полина Спирова и г-жа Златина Каравълчева, редактори на сайта. Освен това помагало стана ясно, че екипът на сайта работи и по създаването на помагало за учители, които преподават във втори клас.
Във втората част на семинара учителите по религия представиха свои презентации, чрез които водят своите уроци, споделиха също опита си от преподаването на най-малките. На края на семинара присъстващите студенти взеха участие като споделиха своето виждане за преподаването на Религия в Българското училище и зададоха своите въпроси към присъстващите учители.
За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *