Начало / Новини / Новогодишно послание на Патриарх Неофит

Новогодишно послание на Патриарх Неофит

„Творецо и Създателй на всичко видимо и невидимо, който си сътворил дните и нощите, времената и годините, благослови сега началото на годинатаи запази в мир православните християни и Твоите люде, Многомилостиви.“ (Църковна нова година, кондак, глас 2)

Възлюбени в Господа чеда на Светата ни Църква,

Отечески поздравявам с Новата 2014 година всички чеда на родната ни Църква, намиращи се в пределите на нашата татковина и извън нея, и молитвено им пожелавам Бог да ги обдари с физическо и духовно здраве, за да им посочи пътя, по който трябва да вървят (Пс. 142:8), за да растат в благодат и познаване на нашия Господ и Спасител Иисус Христос (2 Петр. 3:18).
Божието благословение и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква и през настъпващата година! Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение  и кротост, да се подвизаваме с добрия подвиг на вярата и да се държим о вечния живот (1 Тим. 6:11, 12). Амин!Този откъс от посланието на Негово Светейшество е взет от новото православно календарче за 2014 г. Там може да прочетете цялото слово.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *