Начало / Новини / Потресът от скандални видеоклипове в навечерието на решителния вот за Варненски митрополит.

Потресът от скандални видеоклипове в навечерието на решителния вот за Варненски митрополит.

Вера, около 18:30 часа скандални видеоклипове бяха публикувани в световния сайт за видео споделяне YouTube, но три часа по-късно бяха свалени. В заглавието на видеоклиповете се твърдеше, че те са направени от самия епископ Борис, игумен на Бачковската св. Обител и един от основните претенденти за митрополит в морската ни столица.
Именно тази тема бе засегната и в предаването „Вяра и Общество“ с водещ Горан Благоев.
В началото на предаването, водещият направи сравнение между библейската история за градовете Содом и Гомор и тяхната съдба след Божията намеса, със скандалите, които напоследък се въртят в общественото пространство. Единият с йеромонах Кирил, който бе уличен в хомосексуализъм и Бачковския игумен еп. Борис компрометиран от скандалните видео клипове. 

„Дали надпреварата за поста на варненски митрополит придоби размерите на чудовищна компроматна война?„, това бе един от основните въпроси на водещия към гостите в студиото. В предаването бе направена и жива връзка с миряни от Варна, които участват в инициативния комитет „За чистота в БПЦ“. Миряните настояха епископ Борис да бъде изваден от листата с достоизбираемите кандидати за митрополит. Също така заявиха, че двамата основни кандидати за Варненски митрополит трябва да бъдат епископите  Йоан Знеполски и Серафим Мелнишки, който по настоящем е викарен епископ в Неврокопка епархия.
Събеседници на Горан Благоев бяха г-н Любомир Младенов – директор на Дирекцията по вероизповеданията към МС (1997 – 2002 г.), Румен Леонидов и доц. Лизбет Любенова. Събеседниците от Варна бяха г-н Иван Панайотов, който е и председател на Инициативния комитет „За чистота в БПЦ“, и г-жа Добромира Ковачева.
Цялото предаване може да видите (тук)

За Ангел Карадаков

Виж още

Затвориха отново храма на Божи гроб заради пандемията от Covid-19

Храмът на Божи гроб отново е затворен, след като бяха наложени нови ограничителни мерки от ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *