Начало / Новини / ПОСРЕЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ПРАВЕДНИ ЙОАКИМ И АННА

ПОСРЕЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ПРАВЕДНИ ЙОАКИМ И АННА

снимка:  http://www.plovdivskamitropolia.bg
В Пловдив тържествено бяха посрещнати мощите на св. Праведни Йоаким и Анна. Церемонията по посрещането започна от 18 часа с литийно шествие предвождано от двамата митрополити Пловдивски Николай и митрополита на Тамасу Исайя. Нататък програмата продължи с празнична вечерня.
На следващия ден св. Литургия бе отслужена от двамата митрополити в съслужение с дошлите да уважат духовния празник в Пловдив –  Сливенският митрополит  Йоаникий, Плевенският митрополит Игнатий и игуменът на Троянската св. Обител Браницки епископ Григорий.
Програмата по честванията ще продължи до 23 август, тогава по програма трябва да има концерт в Античния театър в Пловдив от 20 часа. След това мощите на св. Йоаким и Анна ще останат за поклонение в Пловдив до 25 август след това ще заминат за Смолян,  където ще бъдат посрещнати в храм „Свети Висарион”. 
Повече за програмата по посрещането на мощите на Светите Йоаким и Анна може да прочете (тук), а за да видите повече снимки от духовното тържество (тук) и (тук).

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *