Начало / Новини / ПОСРЕЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ПРАВЕДНИ ЙОАКИМ И АННА

ПОСРЕЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ПРАВЕДНИ ЙОАКИМ И АННА

снимка:  http://www.plovdivskamitropolia.bg
В Пловдив тържествено бяха посрещнати мощите на св. Праведни Йоаким и Анна. Церемонията по посрещането започна от 18 часа с литийно шествие предвождано от двамата митрополити Пловдивски Николай и митрополита на Тамасу Исайя. Нататък програмата продължи с празнична вечерня.
На следващия ден св. Литургия бе отслужена от двамата митрополити в съслужение с дошлите да уважат духовния празник в Пловдив –  Сливенският митрополит  Йоаникий, Плевенският митрополит Игнатий и игуменът на Троянската св. Обител Браницки епископ Григорий.
Програмата по честванията ще продължи до 23 август, тогава по програма трябва да има концерт в Античния театър в Пловдив от 20 часа. След това мощите на св. Йоаким и Анна ще останат за поклонение в Пловдив до 25 август след това ще заминат за Смолян,  където ще бъдат посрещнати в храм „Свети Висарион”. 
Повече за програмата по посрещането на мощите на Светите Йоаким и Анна може да прочете (тук), а за да видите повече снимки от духовното тържество (тук) и (тук).

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *