Начало / Новини / Храмов празник в с. Илинденци – фоторепортаж

Храмов празник в с. Илинденци – фоторепортаж

Днес храм Св. Марина – свело Илинденци община Струмяни празнува свояхрамов празник. 
За светата Богослужба участваха множество свещеници от общината, за празника православни поклоннически групи бяха дошли от съседните на Струмяни общини Петрич и Сандански. 
За благоукрасата на службата лично дойде и г-н Симеон Дивчев – бивш преподавател по Латински и Гръцки език и Църковно право в Софийска духовна семинария. Той доведе и своя хор, който пее в катедралният храм в гр. Сандански.
След извършването на св. Тайнство Евхаристия бяха осветени хлябове, в дар на св. Марина. В проповедта си за празника служещият свещеник спомена за великия подвиг на Св. Марина и затова, че всички ние трябва да помним живота на мъчениците. 
След гръмогласно многоледствие, църковно шествие се отправи към двора на храма където беше направен водосвет и беше осветен курбана, който по традиция се раздава след св. Служба. Добрите домакини в лицето на предстоятеля на храма отец Георги Сарадинов оставиха дълбок спомен в душите на всички присъствали поклонници. По традиция от няколко години на сам поклоннически групи от Петрич и Сандански също идват, за да участват в св. Тайнство.
За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *